Dimensionarea costurilor de prestare al serviciilor de suport IT&C pentru sistemul informatic integrat al SRR la nivelul echipamentelor, platformelor informatice, aplicaţiilor , bazelor de date, sistemelor de operare, soluţiilor de securitate informatică, pe baza ofertelor obţinute de la prestatori, pentru urmatoarele moduri de achizitie:
1.)Achiziţia de servicii de prestare informatică integrată (ce vizează un int...
Dimensionarea costurilor de prestare al serviciilor de suport IT&C pentru sistemul informatic integrat al SRR la nivelul echipamentelor, platformelor informatice, aplicaţiilor , bazelor de date, sistemelor de operare, soluţiilor de securitate informatică, pe baza ofertelor obţinute de la prestatori, pentru urmatoarele moduri de achizitie:
1.)Achiziţia de servicii de prestare informatică integrată (ce vizează un integrator de servicii responsabil cu furnizarea tuturor serviciilor în baza unui singur acord cadru) pentru care ofertanţii (integratorii) vor depune oferta de preţ centralizată conform tabelului din CS.
2.) Achizitia de servicii de suport IT pe loturi (un lot vizand un subsistem descris în documentaţia tehnicş atasată) unde ofertanţii pot depune oferte de preţ pentru unul sau mai multe loturi, conform datelor şi cerinţelor din tabelul de mai sus, corespunzătoare lotului/loturilor asumate.
Gama de servicii supusa consultarii include :
Servicii de suport IT = cuprind totalitatea activităţilor de natura IT din zona serviciilor de asistenţă tehnică, mentenanţă, administrare, dezvoltare/optimizare pentru sisteme, soluţii şi echipamente informatice.
Servicii de asistenţă tehnică = activităţi de asistare a personalului SRR în rezolvarea problemelor specifice, de la distanţă şi/sau din sediul clientului.
Servicii de mentenanţă (mentenanta licenta si mentenanta operationala) = activităţi de prevenţie, corecţie, adaptare, îmbunătăţire, care impun operaţii de întreţinere, instalare, reparare, corecţie, migrare de date, upgrade, update, aplicare patch-uri, pentru: soluţii software (aplicaţii, platforme, baze de date, sisteme de operare) şi soluţii hardware (echipamente, inclusiv programe şi instrucţiuni în cod maşină care condiţionează buna funcţionare a acestora (firmware, bios, etc).
Servicii de administrare = activităţi specifice de gestiune a funcţionarii aplicaţiilor în vederea asigurării parametrilor de exploatare proiectaţi precum şi activităţi de gestionare a clienţilor (utilizatorilor) în vederea asigurării accesului la resursele informatice.
Servicii de dezvoltare/optimizare = activităţi de extindere/imbunătăţire a funcţionalităţilor existente sau crearea de noi funcţionalităţi a sistemelor cuprinse în contract.
Se vor furniza preturi de prestare pentru urmatoarele categorii de servicii:
Servicii de suport nivel 1 = servicii de tip help-desk furnizate de personal propriu sau al Ofertantului, după caz.Servicii de suport nivel 2 = servicii de suport furnizate de Ofertant (mentenanţă operaţională)Servicii de suport nivel 3 = servicii de suport furnizate de producătorul soluţiilor instalate (HW sau SW)
In cuprinsul cerintei tehnice urmatorii termeni trebuiesc interpretati conform definitiilor urmatoare:
Eveniment = orice fenomen sau stare care afectează funcţionalitatea sistemului informatic.
Eveniment repetabil = eveniment care se manifestă de mai multe ori în mod identic, la intervale aleatoare sau regulate de timp, şi care produce de fiecare dată disfuncţii ale sistemului informatic.
Incident = eveniment care are ca efect intrarea sistemului/ subsistemului informatic al ACHIZITORULUI într-o stare de nefuncţionalitate parţială sau totală.
Incident repetabil = eveniment care se manifestă de mai multe ori, în mod identic, la intervale aleatoare sau regulate de timp, şi care produce de fiecare dată efecte de nefuncţionare parţială sau totală a sistemului informatic.
Incident critic = incident care blochează funcţionarea sistemelor informatice (ex. blocarea sistemelor de producţie şi/sau emisie radio, a sistemelor de producţie de ştiri, a activităţilor de gestiune economică sau de managent al documentelor), autentificarea sau accesul la sistemele informatice, sau produc în mod direct nefuncţionalitatea altor activităţi din SRR (ex. blocarea funcţionării sistemelor de mail, blocarea accesului la internet, blocarea funcţionării reţelei de calculatoare, imposibilitatea transmiterii la timp de rapoarte sau materiale către Ministerul de Finanţe, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Parlament, sau către parteneri aflaţi în relaţii contractuale cu SRR).
Timp de răspuns = intervalul de timp în care OFERTANTUL reacţionează la sesizarea unui incident prin furnizarea cel puţin a unei soluţii de funcţionare echivalentă cu soluţia proiectată (workaround).
Timp de rezolvare = intervalul de timp în care OFERTANTUL repune sistemele informatice în parametrii de funcţionare proiectaţi sau superiori celor proiectaţi.
Activitate neprestată = activitatea pe care OFERTANTUL este obligat să o efectueze şi nu o îndeplineşte la termenul stabilit de contract.
Activitate prestată necorespunzător = activitatea realizată de OFERTANT fără respectarea cerinţelor de calitate asumate prin contract.