Prezentul proiect de investitie al municipiului Miercurea Ciuc se subscrie obiectivului specific POR 4.1. de reducere a emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă.
In conformitate cu Ghidul Specific POR 4.1., prin Obiectivul specific 4.1. din POR 2014-2020 sunt sprijinite acele proiecte care dovedesc că au un impact pozitiv direct asupra reducerii emisiilor de echivalent CO2, gene...
Prezentul proiect de investitie al municipiului Miercurea Ciuc se subscrie obiectivului specific POR 4.1. de reducere a emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă.
In conformitate cu Ghidul Specific POR 4.1., prin Obiectivul specific 4.1. din POR 2014-2020 sunt sprijinite acele proiecte care dovedesc că au un impact pozitiv direct asupra reducerii emisiilor de echivalent CO2, generate de transportul rutier motorizat de la nivelul municipiilor/oraşelor şi al zonelor funcţionale ale acestora. Conform documentelor programatice de la nivel european, dezvoltarea mobilităţii urbane trebuie să devină mult mai puţin dependentă de utilizarea autoturismelor, prin schimbarea accentului de la o mobilitate bazată în principal pe utilizarea acestora, la o mobilitate bazată pe mersul pe jos, utilizarea bicicletei ca mijloc de deplasare, utilizarea transportului public de înaltă calitate şi eficienţă, reducerea utilizării autoturismelor în paralel cu utilizarea unor categorii de autoturisme nepoluante. Prin dezvoltarea unui sistem de transport public de călători atractiv şi eficient dar şi prin crearea/modernizarea/extinderea unei reţele coerente de piste/trasee pentru biciclete se pot asigura condiţiile pentru realizarea unui transfer sustenabil al unei părţi din cota modală a transportului privat cu autoturisme (în creştere în România), către transportul public, utilizarea bicicletei ca mijloc de deplasare şi mersul pe jos. Ȋn acest mod, se pot diminua semnificativ traficul rutier cu autoturisme şi emisiile de echivalent CO2 în oraşe/municipii. În acest sens, prin activităţile/măsurile sprijinite în cadrul Obiectivului specific 4.1, se va urmări în principal îmbunătăţirea eficienţeit ransportului public de călători, a frecvenţei şi a timpilor săi de parcurs, accesibilităţii, transferului către acesta de la transportul privat cu autoturisme, precum şi a transferului către modurile nemotorizate de transport. De asemenea, se va urmări ca utilizarea autoturismelor să devină o opţiune mai puţin atractivă din punct de vedere economic şi al timpilor de parcurs, faţă de utilizarea transportului public/a modurilor nemotorizate, creându-se în acest mod condiţiile pentru reducerea numărului autoturismelor şi reducerea emisiilor de echivalent CO2.
Orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificări sau informaţii suplimentare în legatură cu documentaţia de atribuire, cu respectarea termenului limită stabilit de autoritatea contractantă.
Orice solicitare de clarificări trebuie transmisă în SEAP (http://sicap-prod.e-licitatie.ro/pub).
Număr zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor/candidaturilor în zile: 20
Răspunsurile la solicitarile de clarificari cu privire la documentaţia de atribuire vor fi publicate în SEAP, la secţiunea "Lista, clarificări, notificări şi decizii" din cadrul anunţului de participare. Autoritatea contractantă va răspunde la solicitarile de clarificări adresate de operatorii economici până la termenul limită stabilit conform art. 27 alin. (3) din HG 395/2016. Autoritatea contractantă va răspunde NUMAI la solicitările de clarificari adresate de operatorii economici până la termenul limită stabilit. Autoritatea contractanta va raspunde în mod clar şi complet tuturor solicitărilor de clarificări/ informaţiilor suplimentare, după cum urmează:
- În a 11-a zi înainte de data limită de depunere a ofertelor, pentru solicitările de clarificări transmise de operatorii economici cu 20 de zile înainte de data limită de depunere a ofertelor;