Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bacău utilizeaza pentru atribuirea contractului procedura simplificată prin intermediul SEAP, având ca obiect “Achizitia de lucrări pentru obiectivul de investiţii "Renovarea energetică a clădirii cu destinaţia de sediu Poliţia Oraşului Comăneşti" ce urmează a fi finanţat în cadrul apelurilor de proiecte P.N.R.R.2022/C5/2/B2.2.b/1.
Prin implementarea contractului se asigură renovarea e...
Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bacău utilizeaza pentru atribuirea contractului procedura simplificată prin intermediul SEAP, având ca obiect “Achizitia de lucrări pentru obiectivul de investiţii "Renovarea energetică a clădirii cu destinaţia de sediu Poliţia Oraşului Comăneşti" ce urmează a fi finanţat în cadrul apelurilor de proiecte P.N.R.R.2022/C5/2/B2.2.b/1.
Prin implementarea contractului se asigură renovarea energetică a clădirii existente ce va avea o influenţă global pozitivă asupra obiectivelor de mediu, fiind în conformitate totală cu DNSH, pentru obiectivul de atenuare a schimbărilor climatice, conducând la reducerea semnificativă a emisiilor de gaze cu efect de seră (GES) şi la creşterea eficienţei energetice, cu respectarea criteriilor de eficienţă energetică, din anexa la Regulamentul privind Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, cu un coeficient al schimbărilor climatice de 100%. Executarea lucrărilor nu va conduce la creşterea efectului negativ al climatului actual şi viitor asupra măsurii în sine, persoanelor, naturii sau asupra clădirilor.
Activităţile în cadrul Contractului se vor desfăşura etapizat, după cum urmează:
ETAPA I – Etapa de execuţie a lucrărilor
Această etapă va cuprinde în principal următoarele activităţi:
• Executarea tuturor lucrărilor de construcţii şi instalaţii conform documentaţiilor aferente proiectului tehnic de execuţie, testarea, finalizarea lucrărilor, recepţionarea, remedierea oricăror defecte oricăror neconcordanţe şi defecte rezultate în urma executării contractului, în termenul contractat.
• Racordarea la utilităţi – realizarea branşamentelor/racorduri în funcţie de consumurile rezultate în urma proiectării;
• Furnizarea şi montarea/punerea în funcţiune de dotări, utilaje şi echipamente;
• Pregătirea personalului beneficiarului investiţiei în vederea utilizării echipamentelor furnizate în cadrul contractului.
ETAPA II – Etapa de finalizare a obiectivului de investiţii şi recepţia la terminarea lucrărilor
Această etapă va cuprinde în pricipal următoarele activităţi:
• Autorizări ISCIR, puneri în funcţiune, calibrări, verificări metrologice ale utilajelor aferente investiţiei care impun avizare, autorizări, etc;
• Efectuarea probelor, testelor, încercărilor, punerea în funcţiune a instalaţiilor,recepţiilor lucrărilor executate pentru branşarea şi racordarea la utilităţile necesare funcţionării construcţiei, conform avizelor obţinute şi a documentaţiilor elaborate;
• Participarea în mod obligatoriu a executantului lucrărilor, la recepţia la terminarea lucrărilor, conform prevederilor H.G. nr. 273/1994;
• Ofertantul are obligaţia de a lua toate măsurile necesare executării tuturor lucrărilor de construcţii şi instalaţii, testării/efectuării probelor şi recepţionării acestora, în conformitate cu prevederile legale naţionale şi prescripţiile tehnice în vigoare, cu respectarea termenului contractat.
Teste care vor fi efectuate în cadrul procedurii de recepţie
Testele, conţinutul, durata şi indicatorii de testare vor respecta cerinţele caietelor de sarcini întocmite de proiectanţi în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 907 din 29 noiembrie 2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice.
Recepţia la terminarea lucrărilor
În conformitate cu prevederile H.G. nr. 273/1994 recepţia la terminarea lucrărilor constituie o componentă a sistemului calităţii şi reprezintă un proces complex prin care se certifică, în condiţiile legii, finalizarea lucrărilor de intervenţii la obiectivul de investiţii.
Conform prevederilor legale invocate, există două tipuri de recepţii, respectiv:
1. recepţia la terminarea lucrărilor;
2. recepţia finală, la expirarea perioadei de garanţie.
Pentru asigurarea prevederilor legale privind organizarea şi desfăşurarea recepţiei la terminarea lucrărilor, Executantul va solicita realizarea recepţiei doar cu respectarea condiţiilor legale.
ETAPA III – Etapa de garanţie a lucrărilor
Această etapă va cuprinde în pricipal următoarele activităţi:
Dacă situaţia impune, proiectantul va prezenta la solicitarea Autorităţii contractante soluţii/puncte de vedere, iar Executantul va remedia eventualele lucrări deteriorate ce pot apărea în perioada de garanţie a lucrărilor de construcţii, instalaţii, echipamente, sisteme etc.
Recepţia finală a lucrărilor;
Participarea în mod obligatoriu a executantului la recepţia finală în calitate de invitat la recepţia finală, conform prevederilor art. 25, alin. (2) din HG 273/1994 modificată prin HG 343/18.05.2017.