Pentru achiziţia serviciilor de proiectare, asistenţă tehnică şi lucrări de construcţie clădire şi montaj instalaţii aferente clădirii CENTRUL DE URGENŢE, PREGĂTIRE ŞI INFORMARE PUBLICĂ AL CNCAN din cadrul proiectului " Îmbunătăţirea securităţii şi siguranţei nucleare în România – Creşterea rezilienţei la dezastre şi a pregătirii pentru răspunsul la evenimentele nucleare şi radiologice" finanţat prin Programul Afaceri Inter...
Pentru achiziţia serviciilor de proiectare, asistenţă tehnică şi lucrări de construcţie clădire şi montaj instalaţii aferente clădirii CENTRUL DE URGENŢE, PREGĂTIRE ŞI INFORMARE PUBLICĂ AL CNCAN din cadrul proiectului " Îmbunătăţirea securităţii şi siguranţei nucleare în România – Creşterea rezilienţei la dezastre şi a pregătirii pentru răspunsul la evenimentele nucleare şi radiologice" finanţat prin Programul Afaceri Interne din cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2014-2021.
1 INFORMAŢII GENERALE PRIVIND OBIECTIVUL DE INVESTIŢII
1.1 DENUMIREA OBIECTIVULUI DE INVESTIŢII
CENTRUL DE URGENŢE, PREGĂTIRE ŞI INFORMARE PUBLICĂ AL COMISIEI NAŢIONALE PENTRU CONTROLUL ACTIVITĂŢILOR NUCLEARE
1.2 ORDONATOR PRINCIPAL DE CREDITE
Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Afacerilor Interne în calitate de operator de program al proiectului"Îmbunătăţirea securităţii şi siguranţei nucleare în România – Creşterea rezilienţei la dezastre şi a pregătirii pentru răspunsul la evenimentele nucleare şi radiologice" cu durata de implementare de 5 ani şi finanţare prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014 - 2021- Programul Afaceri Interne, în parteneriat cu Autoritatea Norvegiană pentru Radioprotecţie şi Securitate Nucleară (DSA) şi Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA).
1.3 ORDONATOR TERŢIAR DE CREDITE
Comisia Naţională pentru Controlul Actităţilor Nucleare
1.4 BENEFICIARUL INVESTIŢIEI
Comisia Naţională pentru Controlul Actităţilor Nucleare
1.5 ELABORATORUL STUDIULUI DE FEZABILITATE
S.C. INSTAL CONSTRUCT CONSULTING S.R.L. BUCUREŞTI
1.6 DENUMIREA ACHIZIŢIEI
Servicii de proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie lucrări pentru clădiri, montaj instalaţii aferente clădirilor, reţele şi sisteme auxiliare care deservesc instalaţiile obiectivului de investiţii: CENTRUL DE URGENŢE, PREGĂTIRE ŞI INFORMARE PUBLICĂ AL COMISIEI NAŢIONALE PENTRU CONTROLUL ACTIVITĂŢILOR NUCLEARE.
Codul unic al obiectului achiziţiei alocat de SEAP după publicarea planului anual al achiziţiilor publice este 10792013_2022_PAAPD1341708.
1.7 AMPLASAMENT
Strada Locotenent Zalic nr.4, sector 6, Bucureşti
1.8 REGIMUL JURIDIC
Terenul pe care urmează a se realiza obiectivul de investiţii, clădire nouă - Centrul de Urgenţe, Pregătire şi Informare Publică al CNCAN, este situat în Bucureşti, strada Lt. Zalic nr. 4, sector 6 şi a intrat în proprietatea CNCAN prin cumpărare în baza Contractului de vânzare-cumpărare nr.1816/29.08.2007 autentificat de BNP Apostu Lucian Cătălin, având suprafaţa de 3425 mp din acte, suprafaţa măsurată de 3386 mp.
Prin HCL nr.121/30.06.2021, Consiliul local al sectorului 6 a aprobat Planul Urbanistic de Detaliu pentru construire imobil cu funcţiunea de Centru de Urgenţă pe un teren în suprafaţă măsurată de 3.386 mp, proprietate privată CNCAN.
A fost eliberată Autorizaţia de Construire cu nr.358/14.12.2021 de către Consiliul local al Sectorului 6 Bucureşti pentru construirea imobilului cu funcţiunea de Centru de Urgenţă cu regim de înălţime P+2E+M.
Suprafaţa de teren pe care urmează să se construiască clădirea Centrului de Urgenţe, Pregătire şi Informare publică este degrevată de sarcini şi este liberă de alte construcţii.
1.9 CODURI CPV
Serviciile care vor fi achiziţionate sunt încadrate la următoarele coduri:
• Cod CPV PRINCIPAL - 45210000 – 2 Lucrări deconstrucţii şi clădiri
o Cod CPV - 71322000-1 Servicii de proiectare tehnică pentru construcţia de lucrări publice
o Cod CPV - 71356200-0 Servicii de asistenţă tehnică
2 OBIECTUL ACHIZIŢIEI
2. SCOPUL ACHIZIŢIEI :Scopul achiziţiei este de a realiza construirea unei clădiri noi a Centrului de Urgenţe, Pregătire şi Informare Publică al CNCAN care va asigura funcţionarea celor 3 facilităţi menţionate mai sus. Domeniul acoperit de acest caiet de sarcini este proiectarea şi construcţia clădirii, a instalaţiilor aferente, a reţelelor interioare şi exterioare şi a sistemelor care vor asigura funcţionarea echipamentelor, aşa cum sunt prezentate/descrise în Studiul de fezabilitate ce se regăseşte în Anexa 1.
Toate activităţile se vor executa în baza unui contract de execuţie lucrări cu elemente de tip "proiectare+asistenţă tehnică+construcţii+montaj" şi vor acoperi numai construcţiile şi sistemele/instalaţiile din acest caiet de sarcini.
3. PREZENTAREA GENERALĂ A OBIECTIVULUI DE INVESTIŢII ŞI SURSA DE FINANŢARE
Prin realizarea acestui proiect de investiţii, CNCAN îşi va putea îndeplini atribuţiile şi responsabilităţile stabilite prin legislaţia naţională, prin tratate bilaterale semnate împreună cu autorităţile naţionale similar responsabile în domeniul nuclear din vecinătatea României precum şi atribuţiile de notificare a autorităţilor internaţionale responsabile în domeniul nuclear sau radiologic. Totodată, acest centru va putea să ofere facilităţi de pregătire a specialiştilor naţionali sau internaţionali în domeniul răspunsului la urgenţe nucleare sau radiologice.
4.ACTIVITĂŢILE SOLICITATE
Obiectul contractului ce rezultă din această procedură este efectuarea serviciilor de proiectare, acordarea asistenţei tehnice şi execuţia tuturor lucrărilor rezultate din proiectul tehnic realizat. Serviciile/lucrările solicitate sunt:
Elaborarea Proiectului tehnic cu detalii de execuţie conform HG 907/2016.
• Elaborare Proiect Tehnic de executie (Detalii de Executie, etc.);
• Ajustarea, completarea şi/sau modificarea Proiectului Tehnic şi a Detaliilor de Execuţie ca urmare a recomandărilor verificatorului/verificatorilor indicaţi de către Ofertantul sau a Autorităţii Contractante.
• Elaborarea documentaţiei “as built";
• Elaborare certificat energetic - anexă la procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor;
• Elaborare Program de urmărire a comportării lucrării în timp.
• Elaborarea Cărţii tehnice a construcţiei conform legislaţiei în vigoare.
2.4.1.4 Date privind cerinţele de proiectare
A. Proiectul va dezvolta soluţia propusă în Studiul de Fezabilitate, respectând legislaţia în domeniu, cu modificările şi completările ulterioare, iar la stabilirea soluţiilor şi specificaţiilor tehnice, proiectantul are obligaţia satisfacerii următoarelor cerinţe esenţiale stipulate în Legea nr.10/1995 privind calitatea în construcţii, cu modificările şi completările ulterioare:
• Rezistenţă şi stabilitate la sarcini statice, dinamice şi seismice;
• Siguranţă în exploatare;
• Siguranţă la foc;
• Igiena, sănătatea oamenilor, refacerea şi protecţia mediului inconjurător;
• Izolaţia termică, hidrofugă şi economia de energie pentru încadrarea clădirii în clasa energetică A;
• Protecţia împotriva zgomotului.
B. Conţinutul cadru al documentaţiilor tehnice de executie va fi în conformitate cu prevederile Legii nr.50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcţii, republicată şi a H.G. nr.907/2016, prin care se stabileşte conţinutul cadru al documentaţiilor tehnice de executie aferente investiţiilor publice, precum şi a structurii şi metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investiţii şi lucrări de intervenţii.
C. Proiectul tehnic de execuţie este compus din:
a) Piese/documente scrise
• prezentare generală (memoriu tehnic general);
• memorii tehnice pe specialităţi;
• breviar de calcul
• liste de cantităţi de lucrări pe specialităţi (cu încadrări);
• liste de utilaje tehnologice şi echipamente;
• caiete de sarcini pe specialităţi;
• grafic general de executie
• instrucţiuni de exploatare şi întreţinere şi specificaţiile tehnice pentru echipamente şi utilaje program de verificare şi control a execuţiei, pe specialităţi.
b) Piese/documente desenate+Detalii de execuţie – pentru următoarele specialităţi:
arhitectură, rezistenţă, instalaţii electrice, sanitare, termice, ventilaţie, canalizare, automatizare, instalaţii curenţi slabi, amenajări exterioare, detalii de execuţie pe specialităţi conform Studiului de Fezabilitate.
c) Caietele de sarcini pe specialităţi se vor prezenta odată cu Proiectul Tehnic - Caietele de sarcini dezvoltă în scris elementele tehnice menţionate în Proiectul Tehnic întocmit conform Studiului de fezabilitate şi prezintă informaţii, precizări şi prescripţii complementare planşelor.
d) Listele cantităţilor de lucrări - parte integrată a Proiectul Tehnic - Acest capitol va cuprinde toate elementele necesare în vederea cuantificării cantitative şi valorice pentru execuţia lucrărilor, şi anume:
• centralizatorul obiectelor, pe obiectiv;
• centralizatorul categoriilor de lucrări, pe obiecte;
• listele cuprinzând cantităţile de lucrări pe capitole de lucrări, aferente categoriilor de lucrări, cu descrierea în detaliu a acestora;
• listele cuprinzând cantităţile de utilaje şi echipamente tehnologice, inclusiv dotările (după caz);
• specificaţiile tehnice ale echipamentelor, dotărilor.
f) Părţile desenate – parte integrantă a Proiectului Tehnic - Părţile desenate reprezintă documentele principale ale proiectului tehnic, pe baza cărora se elaborează părţile scrise.
g) Planurile generale – parte integrantă a Proiectului Tehnic
h) Planşele principale ale obiectelor
i) Arhitectura - parte integrantă a Proiectului Tehnic - Va cuprinde planşe principale privind arhitectura fiecărui obiect, inclusiv cote, dimensiuni, toleranţe
j) Rezistenţa - parte integrantă a Proiectului Tehnic - Va cuprinde planşele principale privind alcătuirea şi execuţia structurii de rezistenţă, pentru fiecare obiect
k) Instalaţiile - parte integrantă a Proiectului Tehnic-Vor cuprinde planşele principale privind execuţia instalaţiilor fiecărui obiect, inclusiv cote, dimensiuni, toleranţe
D.Asistenţa tehnică se asigură în conformitate cu prevederile Legii nr.10/1995 privind calitatea în constructii, cu modificarile şi completările ulterioare, pentru buna executare a proiectului elaborat.
E.LUCRĂRI DE EXECUŢIE
Execuţia obiectivului de investiţie se va realiza în conformitate cu prevederile din prezentul caiet de sarcini, Proiectului Tehnic şi detaliile de execuţie care se vor elabora, standardele, normativele şi prescripţiile tehnice aflate în vigoare.