Prin Contract se urmăresc proiectarea şi execuţia lucrărilor de instalare/refacere a instalatiilor de ventilaţii, instalatiilor de limitare şi stingere a incendiilor cu hidranţi interior, instalaţiilor de gaze medicale, instalaţiilor electrice, instalaţiilor de detectare, semnalizare si alarmare in caz de incendiu, sistemului de detecţie, semnalizare, alarmare în cazul depăşirii concentraţiei maxime de oxigen în atmosferă,...
Prin Contract se urmăresc proiectarea şi execuţia lucrărilor de instalare/refacere a instalatiilor de ventilaţii, instalatiilor de limitare şi stingere a incendiilor cu hidranţi interior, instalaţiilor de gaze medicale, instalaţiilor electrice, instalaţiilor de detectare, semnalizare si alarmare in caz de incendiu, sistemului de detecţie, semnalizare, alarmare în cazul depăşirii concentraţiei maxime de oxigen în atmosferă, sistemului TVCI (sistemul de televiziune cu circuit închis).
În responsabilitatea Antreprenorului se vor regăsi următoarele activităţi:
1. PROIECTAREA:
A. Elaborarea documentaţiilor tehnice pentru obţinerea Certificatului de Urbanism (CU) şi a documentaţiilor tehnice pentru obţinerea avizelor/ acordurilor prevăzute în CU pentru:
-montarea panoului temporar/ plăcii permanente, conform Manualului de Identitate Vizuală pentru Instrumente Structurale 2014-2020;
-organizarea execuţiei lucrărilor.
B. Elaborarea Proiectului tehnic, respectiv:
-proiect pentru autorizarea executării lucrărilor - P.A.C. (D.T.A.C.) pentru montarea panoului temporar/ plăcii permanente, conform Manualului de Identitate Vizuală pentru Instrumente Structurale 2014-2020;
-proiect pentru organizarea execuţiei lucrărilor - P.O.E. (D.T.O.E.);
-proiect tehnic de execuţie (inclusiv detaliile de execuţie) - P.Th. + D.E. pentru lucrările incluse în DALI si Studiu de oportunitate,
-Scenariul de securitate la incendiu.
Elaborarea Proiectului Tehnic şi a întregii documentaţii tehnice se va face pe baza DALI şi a Studiului de oportunitate, cu încadrarea în valorile devizului general, cu respectarea prevederilor H.G. nr. 907/ 2016, a clauzelor Acordului Contractual, a cerinţelor din Caietul de sarcini, a actelor normative în vigoare, a normelor generale de proiectare şi a normativelor specifice proiectării, a instrucţiunilor tehnice de proiectare şi execuţie a elementelor de construcţii şi instalaţii şi a instrucţiunilor ANAP.
Activităţile se vor realiza de Proiectant conform prevederilor Legii nr. 50/ 1991, Legii nr. 10/ 1995, H.G. nr. 907/ 2016 şi Ordinului MDRL nr. 839/ 2009, cu modificările şi completările ulterioare şi vor include cel puţin detalierea prevăzută în Caietul de sarcini, cu respectarea termenelor de elaborare.
C. ASIGURAREA ASISTENŢEI TEHNICE pe durata execuţiei lucrărilor şi până la recepţia la terminarea lucrărilor. Asistenţa tehnică se va asigura pentru Proiectul Tehnic elaborat pe durata execuţiei lucrărilor (inclusiv la recepţia la terminarea lucrărilor).
Asistenţa tehnică se va asigura pentru Proiectul Tehnic elaborat pe durata execuţiei lucrărilor (inclusiv la recepţia la terminarea lucrărilor).
Pe perioada derulării serviciilor de asistenţă tehnică, responsabilităţile proiectantului sunt cele prevăzute in Caietul de sarcini.
Orice modificare care intervine pe parcurs în legislaţia şi regulamentele în materie (apariţia unor standarde noi, abrogarea şi înlocuirea unor standarde existente, etc.), se aplică în conformitate cu prevederile legale. În astfel de situaţii, Proiectantul este obligat să realizeze modificările care se impun.
2. EXECUŢIA LUCRĂRILOR:
Execuţia lucrărilor de construcţii şi instalaţii se va realiza în conformitate cu documentaţia tehnico-economică elaborată în cadrul Acordului Contractual, cu clauzele contractuale şi cu prevederile legislaţiei în vigoare.
Antreprenorul va executa şi va finaliza lucrările, va asigura garanţia lucrărilor şi va remedia orice defecţiune apărută în perioada de garanţie, în conformitate cu prevederile Caietului de sarcini şi ale documentaţiei tehnico-economice.
Principalele intervenţii propuse în cele doua locatii ale spitalului, conform DALI si Studiu de oportunitate, vizează în general:
- Instalatiile de ventilaţii
- Instalatiile de limitare şi stingere a incendiilor cu hidranţi interiori
- Instalatiile de fluide medicale
- Instalatiile electrice
- Instalatiile de detectare, semnalizare si alarmare in caz de incendiu
- Instalarea unui sistem de detecţie, semnalizare, alarmare în cazul depăşirii concentraţiei maxime de oxigen în atmosferă
- Sistemul TVCI (sistemul de televiziune cu circuit închis)
A) Principalele intervenţii propuse prin Studiul de oportunitate vizeaza:
A.1- instalarea unor sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii, cu acoperire totala (eligibile) în secţiile:
• din cadrul sediului din municipiul Râmnicu Vâlcea, str. Calea lui Traian, nr.201: Blocul operator Chirurgie generala, Blocul operator Ortopedie traumatologie, Blocul operator Urologie traumatologie si ATI
• din cadrul sediului din municipiul Râmnicu Vâlcea, str. General Magheru, nr.54: Secţia Psihiatrie II (sector COVID), Secţia Endocrinologie, Corpul C6 (Dermatologie si Boli infecţioase)
A.2 - instalarea unui/unor sistem/sisteme de detectare semnalizare si alarmare în cazul depasirii concentraţiei maxime admise de oxigen în atmosfera pentru cresterea gradului de securitate la incendii (eligibile)în secţiile:
• din cadrul sediului din municipiul Râmnicu Vâlcea, str. Calea lui Traian, nr.201: Secţia cardiologie (USTACC), Secţia medicala (sector COVID), ATI
• din cadrul sediului din municipiul Râmnicu Vâlcea, str. General Magheru, nr.54: Secţia Psihiatrie II (sector COVID), Secţia Endocrinologie si Corpul C6 (Dermatologie si Boli infecţioase)
A.3 - instalarea unui sistem de supraveghere video (sistem TVCI), incadrate in categoria cheltuielilor neeligibile, în secţiile:
• din cadrul sediului din municipiul Râmnicu Vâlcea, str. Calea lui Traian, nr.201: ATI
• din cadrul sediului din municipiul Râmnicu Vâlcea, str. General Magheru, nr.54: Secţia Psihiatrie II (sector COVID), Secţia Endocrinologie si Corpul C6 (Dermatologie si Boli infecţioase)
B) Principalele intervenţii (tip B – conform Ghidului Solicitantului) propuse prin DALI vizează:
Ţinând cont de uzura fizică şi morală a instalaţiilor, infrastructura electrica si de fluide medicale nu reuseste sa raspunda optim contextului epidemiologic actual (Sars - CoV 2). Se propun lucrari de instalare/modernizare/reabilitare de instalaţii la secţia ATI din cadrul imobilului de pe Calea lui Traian, nr.201 (Corp C2) si Corpul C6 (Dermatologie si Boli infecţioase) din cadrul imobilului de pe str. General Magheru, nr.54. Precizam ca în contextul Covid, spaţiul aferent secţiei Dermatologie si secţiei RMFT a fost alocat secţiei Boli infecţioase.
Principalele lucrari propuse pentru secţia ATI din cadrul imobilului din municipiul Râmnicu Vâlcea, Calea lui Traian, nr.201 (Corp C2) sunt:
• lucrari de desfacere si înlocuire instalaţiilor electrice
• lucrari de desfacere si înlocuire a infrastructurii de ventilaţie si tratare a aerului pentru asigurarea calitaţii aerului interior
• lucrari de desfacere, înlocuire si completare a reţelei de fluide medicale
• lucrari de reparaţii necesare în zonele de intervenţie.
Principalele lucrari propuse pentru Corpul C6 (Dermatologie si Boli infecţioase) din cadrul imobilului din municipiul Râmnicu Vâlcea, str.General Magheru, nr.54 sunt:
• lucrari de reabilitare, modernizare si extindere a infrastructurii electrice
• lucrari de instalare a infrastructurii de ventilaţie si tratare a aerului pentru asigurarea calitaţii aerului interior
• lucrari de instalare a reţelei de fluide medicale
• lucrari de reparaţii necesare în zonele de intervenţie
•lucrari de inlocuire si modernizare a infrastructurii de stingere a incendiilor (hidranţi interiori), la ambele locaţii, în acord cu masurile de sprijin pentru realizarea investiţiilor necesare pentru creşterea securităţii la incendiu din structurile care utilizeaza fluide medicale.
Pe parcursul execuţiei lucrărilor trebuie să se ţină cont că lucrările se vor executa fără întreruperea activităţii medicale din cadrul spitalului. În acest sens, amplasamentul pentru cele două sedii ale spitalului va fi predat către Antreprenor pe sectoare, astfel încât să nu fie afectată activitatea medicală.
De asemenea, în vederea realizării în termen a obiectivului de investiţii "Creşterea siguranţei pacienţilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea", executarea lucrărilor se va realiza concomitent la ambele sedii ale spitalului. Potenţialii ofertanţi vor detalia la nivelul "Graficului de execuţie a lucrărilor" şi al "Graficului de plăţi" modalitatea de execuţie a tuturor lucrărilor aferente obiectivului de investiţii, iar recepţia la terminarea lucrărilor să se finalizeze până la data de 31.12.2023.
La momentul elaborării PT, Antreprenorul, prin Proiectant, va analiza posibilitatea reducerii perioadei de execuţie a lucrărilor, astfel încât recepţia la terminarea lucrărilor să nu depăşească data de 31.12.2023.
Termenii şi condiţiile Acordului Contractual includ şi o perioadă de garanţie de 60 de luni.