Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Arad-Consiliul Judeţean Arad implementează proiectul “Microbuze electrice pentru elevii din judeţul Arad", cod 23, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta C15: Educaţie, Reforma 6: Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcţie şi dotare în sistemul de învăţământ preuniversitar, Investiţia 10: Dezvoltare...
Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Arad-Consiliul Judeţean Arad implementează proiectul “Microbuze electrice pentru elevii din judeţul Arad", cod 23, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta C15: Educaţie, Reforma 6: Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcţie şi dotare în sistemul de învăţământ preuniversitar, Investiţia 10: Dezvoltarea reţelei de şcoli verzi şi achiziţionarea de microbuze verzi – apel "Microbuze electrice pentru elevi", în baza Contractului de finanţare nr. 11974/12.09.2023 încheiat între Ministerul Educaţiei, în calitate de Finanţator şi Consiliul Judeţean Arad în calitate de Beneficiar.
Obiectivele proiectului vizează îmbunătăţirea condiţiilor de transport pentru elevi, cu precădere în zonele izolate, cu populaţie scăzută, prin furnizarea de microbuze şcolare "verzi" (electrice), ecologice, prietenoase cu mediul şi cu un consum energetic redus, facilitând astfel accesul copiilor şi tinerilor la educaţie, prin protejarea mediului înconjurător în acelaşi timp.
Astfel s-a stabilit achiziţionarea unui număr total de 24 microbuze electrice, unul pentru fiecare unitate administrativ teritorială, care vor avea o capacitate de 16 locuri pe scaune din care 1 loc pentru persoane cu dizabilităţi (în cadrul celor 16 locuri pe scaune unul trebuie amenajat pentru persoane cu dizabilităţi) + 1 loc pentru conducătorul auto.
UAT-urile beneficiare sunt următoarele: Almaş, Bata, Buteni, Brazii, Bârzava, Craiva, Dezna, Dieci, Frumuşeni, Ghioroc, Gurahonţ, Hălmagiu, Hălmăgel, Moneasa, Petriş, Peregu Mare, Pleşcuţa, Săvârşin, Semlac, Şiria, Târnova, Ususău, Vârfurile, Vărădia de Mureş.
In conformitate cu prevederile art. 160 alin. (1) din Legea nr. 98/2016,cu modificarile si completarile ulterioare, termenul limita pana la care orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificari sau informatii suplimentare in legatura cu documentatia de atribuire este de maxim 20 zile inainte de data limita de depunere a ofertelor, iar termenul limită în care autoritatea contractantă va răspunde în mod clar şi complet tuturor solicitărilor de clarificare/informaţiilor suplimentare este în a 12-a zi înainte de data limită de depunere a ofertelor conf. Art. 161 din Lg 98/2016.
•Autoritatea Contractantă îsi rezervă dreptul de a efectua modificări ale contractului conf. prevederilor art. 221 din Lg.98/2016, cu modificările şi completările ulterioare.