Cursurile de igiena se desfasoara conformitate cu Ordinul comun al ministrului sanatatii si al ministrului educatiei, cerectarii si tineretului nr 1225/5.031/2003 cu privire la realizarea de programe de instruire privind insusirea notiunilor fundamentale de igiena. Cursurile se predau persoanelor care lucrează într-unul dintre următoarele domenii de activitate: – Servicii de producţie, depozitare, transport şi comercializar...
Cursurile de igiena se desfasoara conformitate cu Ordinul comun al ministrului sanatatii si al ministrului educatiei, cerectarii si tineretului nr 1225/5.031/2003 cu privire la realizarea de programe de instruire privind insusirea notiunilor fundamentale de igiena. Cursurile se predau persoanelor care lucrează într-unul dintre următoarele domenii de activitate: – Servicii de producţie, depozitare, transport şi comercializare a alimentelor; inclusiv alimentaţie publică şi a colectivităţilor; – Servicii de curăţenie în unităţi de asistenţă medicală, colectivităţi de copii şi tineri, unităţi de cazare, hoteluri, moteluri, cabane etc.; – Servicii de îngrijire corporală; Programul de instruire este structurat in urmatoarele module: Modulul 1: Servicii de producţie, depozitare, transport şi comercializare a alimentelor; inclusiv alimentaţie publică şi a colectivităţilor. - Nivelul I - Instruirea managerilor, şefilor de secţie, directorilor pentru asigurarea calităţii etc., din unităţile cu profil alimentar (producţie, comercializare, depozitare, transport) şi din unităţile de alimentaţie, publică şi colectivă, - Nivelul II - Instruirea operatorilor din industria alimentară şi din unităţile de alimentaţie publică şi colectivă şi a vânzătorilor în funcţie de tipul de activitate (lapte şi produse lactate, carne şi preparate din carne şi peşte, pâine şi produse de panificaţie, zahăr şi produse zaharoase etc.). - Nivelul III - Instruirea personalului de îngrijire din sectorul alimentar