1) Echipamentul (buldoexcavatorul accesorizat) ce va fi achizitionat are urmatoarele caracteristici functionale si tehnologice:
- Putere motor: de la 99 Cp la 110 Cp;
- Greutate operationala maxima: de la 9300 la 10.000 kg;
- Brat de excavator telescopic avand urmatoarele caracteristici:
• Adancime de sapare: de la 5.600 la 6.000 mm;
• Forta de rupere la nivelul cupei: de la 7200 la 7500 kgf;
- Incarcator frontal av...
1) Echipamentul (buldoexcavatorul accesorizat) ce va fi achizitionat are urmatoarele caracteristici functionale si tehnologice:
- Putere motor: de la 99 Cp la 110 Cp;
- Greutate operationala maxima: de la 9300 la 10.000 kg;
- Brat de excavator telescopic avand urmatoarele caracteristici:
• Adancime de sapare: de la 5.600 la 6.000 mm;
• Forta de rupere la nivelul cupei: de la 7200 la 7500 kgf;
- Incarcator frontal avand urmatoarele caracteristici:
• Inaltimea la botul cupei: de la 3450 la 3550 mm;
• Forta de rupere: de la 7930 la 8000 kgf;
- Cilindree: de la 4.400 la 4.600 cmc;
- Circuit hidraulic pentru picon;
- Presiune maxima de lucru: de la 250 la 270 bar;
- Trecere de la tractiunea 4x4 la tractiune 2x4 prin comanda electrica;
- Sistem de virare hidraulic pe axa fata;
- Roti inegale fata/spate.
Buldoexcavator accesorizat cu : Furci, Cupa taluzare, Cupa trapezoidala, Lama de zapada, Foreza hidraulica, Burghiu.
2) Norma de poluare : sa respecte ultimele norme de poluare solicitate de UE.
3) Termen de livrare: Utilajul si echipamentele solicitate trebuie livrate si receptionate la sediul beneficiarului nu mai tarziu de 30 zile de la semnarea contractului.
4) Garantie : Toate produsele trebuie sa fie acoperite de garantie pentru cel putin o perioada solicitata pentru fiecare produs. Perioada de garantie incepe de la data receptiei calitative si cantitative a produselor. Garantia trebuie sa acopere toate costurile rezultate din remedierea defectelor in perioada de garantie, inclusiv, dar fara a se limita la:
i. demontare, inclusiv inchirierea de unelte speciale necesare pe durata interventiei (daca este aplicabil);
ii. ambalaje, inclusiv furnizarea de material protector pentru transport (carton, cutii, lazi etc.);
iii. transport prin intermediul transportatorului, inclusiv de transport international (daca este aplicabil);
iv. diagnoza defectelor, inclusiv costurile de personal;
v. repararea tuturor componentelor defecte sau furnizarea unor noi componente;
vi. inlocuirea partilor defecte;
vii. despachetarea, inclusiv curatarea spatiilor unde se efectueaza interventia;
viii. instalarea in starea initiala;
ix. testarea pentru a asigura functionarea corecta;
x. repunerea in functiune.
Produsele vor avea garanţie conform normelor legale in vigoare si nu va putea fi mai mica de 12 luni. Garanţia produsului curge de la data semnării procesului verbal de recepţie.
Cuantumul garantiei de buna executie este de 10% din pretul contractului fara TVA (art. 39 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 395/2016 pentru aprobarea normelor de aplicare ale Legii nr. 98/2016 privind achizitiile publice).
5) Livrare, ambalare, etichetare, transport si asigurare pentru durata transportului
Termenul de livrare este cel mentionat pentru fiecare produs in parte.Un produs este considerat livrat cand toate activitatile in cadrul contractului au fost realizate si produsul/echipamentul este instalat, functioneaza la parametrii agreati si este acceptat de Autoritatea contractanta. Produsele vor fi livrate cantitativ si calitativ la locul indicat de Autoritatea contractanta pentru fiecare produs in parte.Fiecare produs va fi insotit de toate subansamblele/partile componente necesare punerii si mentinerii in functiune.
Contractantul va ambala si eticheta produsele furnizate astfel incat sa previna orice dauna sau deteriorare in timpul transportului acestora catre destinatia stabilita.
Transportul si toate costurile asociate sunt in sarcina exclusiva a contractantului. Produsele vor fi asigurate impotriva pierderii sau deteriorarii intervenite pe parcursul transportului si cauzate de orice factor extern. Destinatia de livrare este cea comunicata pentru fiecare produs. Contractantul este responsabil pentru livrarea in termenul agreat al produselor si se considera ca a luat in considerare toate dificultatile pe care le-ar putea intampina in acest sens si nu va invoca niciun motiv de intarziere sau costuri suplimentare.
6) Instalare, punere in functiune, testare
Odata ce produsele sunt livrate, contractantul va realiza toate configurarile/setarile necesare pentru a pune produsele in functiune. Punerea in functiune include, de asemenea, toate ajustarile si setarile necesare pentru a asigura instalarea corespunzatoare, in ceea ce priveste performanta si calitatea cu toate configuratiile necesare pentru o functionare optima.
Dupa livrare si punere in functiune, Autoritatea contractanta va efectua teste functionale ale produsului. Testarea produsului va avea in vedere urmatoarele elemente: Aspect fizic, pornire, operare, martor bord, functionalitate pompe hidraulice, dotarile specifice cerute.
7) Instruirea personalului pentru utilizare
Contractantul este responsabil pentru instruirea la fata locului a personalului desemnat de Autoritarea contractanta. Numarul persoanelor care vor fi instruite este de minim doua.
Durata sesiunii de instruire va fi de minim doua zile, iar la cererea autoritatii locale sesiunea se va prelungi pana la maxim 5 zile.
8) Mentenanta preventiva in perioada de garantie trebuie inteleasa ca totalitatea operatiunilor de intretinere si reparatie ale unui echipament/produs care se efectueaza pe parcursul ciclului de viata al acestuia, la intervale regulate cu scopul de a sigura functionarea optima a echipamentului/produsului, pentru a reduce riscurile de defectare si deteriorare.
Contractantul trebuie sa efectueza mentenanta preventiva a produsului de doua ori pe an in perioada de gratie, la inceputul fiecarui sezon - toamna si primavara, si la fiecare 500 ore de functionare.
Operatiunile de mentenanta preventiva care necesita o oprire a produsului se efectueaza in afara orelor normale de activitate. Datele exacte vor fi agreate cu Autoritatea contractante. Mentenanta preventiva trebuie sa acopere toate costurile aferente interventiei inclusiv forta de munca, piese de schimb si altele asemenea.
Operatiunile de mentenanta preventiva trebuie efectuate in conditii de securitate, cu protejarea adecvata a personalului care efectueaza mentenanta si a altor persoane prezente la locul unde are lor interventia.
Dupa fiecare interventie preventiva, Contractantul trebuie sa efectueze teste de functionare a produsului si sa prezinte un raport care sa includa activitatile realizate.
9) Mentenanta corectiva in perioada post-gatantie, dupa caz
Mentenanta corectiva trebuie inteleasa ca totalitatea operatiunilor de interventie la un echipament/produscare se efectueaza pe parcursul ciclului de viata al acestuia, ca urmare a unor defectiuni sau functionarii in afara parametrilor optimi cu scopul de a restabili capacitatea de functionare optima a echipamentului/produsului.
Mentenanta corectiva include localizarea, diagnosticarea defectelor, inclusiv interventia pentru restabilirea unei functionari si trebuie efectuata pentru toate partile componente ale produsului, cu exceptia consumabilelor atunci cand Autoritatea contractanta semnaleaza un incident.
Mentenanta corectiva trebuie sa acopere toate costurile aferente interventiei, inclusiv forta de munca si altele asemenea, exclusiv piese de schimb. Operatiunile de mentenanta corectiva trebuie efectuate in conditii de securitate, cu protejarea adecvata a personalului care efectueaza mentenanta si a altor persoane prezente la locul unde are loc interventia.
Serviciile de mentenanta corectiva vor incepe dupa expirarea perioadei de garantie si trebuie asigurate la locatia unde este instalat echipamentul. Dupa fiecare interventie corectiva, Contractantul trebuie sa efectueze teste de functionare si sa prezinte un raport care sa includa activitatile realizate, inclusiv piesele de schimb utilizate.
10) Valoarea estimată totala este 328.113,80 lei fără TVA.