Aplicatia va fi un sistem special conceput si dezvoltat pentru a creste eficienta proceselor de achizitii in cadrul entitatii contractante, in concordanta cu legislatia in vigoare si procedurile interne.
Aplicatia se doreste a fi un instrument de lucru pentru beneficiar care să urmărească intuitiv paşii aferenti:
a) Strategiei Anuale de Achizitii Sectoriale (SAAS) si Planului Anual al Achizitiilor Sectoriale (PAAS);
C...
Aplicatia va fi un sistem special conceput si dezvoltat pentru a creste eficienta proceselor de achizitii in cadrul entitatii contractante, in concordanta cu legislatia in vigoare si procedurile interne.
Aplicatia se doreste a fi un instrument de lucru pentru beneficiar care să urmărească intuitiv paşii aferenti:
a) Strategiei Anuale de Achizitii Sectoriale (SAAS) si Planului Anual al Achizitiilor Sectoriale (PAAS);
Cerinte minime:
Aplicatia va permite gestionarea si generarea PAAS.
Aplicatia va permite exportul PAAS in format Excel.
Aplicatia va pastra istoricul modificarilor PAAS, cu afisarea numarului versiunii, a numelui utilizatorului si a datei efectuarii modificarii, dar si a fisierului aferent versiunii respective.
b) Planificarii procedurii
Aplicatia trebuie sa puna la dispozitia utilizatorilor liste predefinite de date, oriunde este posibil, pentru a se evita introducerea manuala sau eronata a informatiilor. Acestea trebuie sa fie configurabile doar de catre utilizatorii care au acest drept special, din modulul de administrare, si sa fie minim urmatoarele:
- date referitoare la referatul de necesitate (numar, data, persoana desemnata, stadiu, observatii, etc);
- date referitoare la persoana care deruleaza procedura de achizitie;
- permite si atasarea de diferite fisiere;
- posibilitati de cautare complexa, dupa mai multe criterii;
- pentru fiecare etapa va permite asocierea de termene limita si de notificari (cu un numar specificat de zile inainte de expirarea termenului) pentru anumiti utilizatori, in interfata aplicatiei;
- coduri CPV, pe ierarhii;
- achizitie directa si tipuri proceduri achizitie (licitaţia deschisă; licitaţia restrânsă; negocierea competitivă; dialogul competitiv; parteneriatul pentru inovare; negocierea fără publicare prealabilă; concursul de soluţii; procedura de atribuire aplicabilă în cazul serviciilor sociale şi al altor servicii specifice; procedura simplificată);
- tipuri stari proceduri achizitie (in desfasurare, in evaluare, suspendata, anulata etc);
- etapele specifice pentru un anumit tip de procedura de achizitie selectat (dupa caz: consultarea pietei, validare SEAP documentatie si anunt/invitate de participare, publicata, analiza DUAE, analiza propunere tehnica, analiza oferta financiara, verificare indeplinire DUAE, atribuire etc);
- tipuri de contracte (produse, servicii, lucrari);
Modulul administrare trebuie sa poata fi accesat numai de utilizatorii care au drept de administrator.
Aplicatia va permite:
- gestionarea nomenclatoarelor aplicatiei (listele de date predefinite);
- configurarea structurii PAAS, cu posibilitatea de adaugare a unor niveluri noi;
- configurarea pragurilor valorice ale procedurilor de achizitie - acordarea de drepturi corespunzatoare utilizatorilor;
Structura exacta a datelor din baza de date, precum si a rapoartelor, va fi stabilita de comun acord cu prestatorul in cadrul etapei de analiza a proiectului si va face parte din specificatiile functionale ale sistemului, semnate si asumate de ambele parti.
Cerinţe tehnice şi funcţionale generale
Actualizarea informaţiilor trebuie să aibă loc în timp real.
Sistemul trebuie să fie disponibil 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămâna.
Sistemul trebuie să realizeze şi să permită auditarea, monitorizarea şi regăsirea tuturor tranzacţiilor efectuate în sistem.
Sistemul va fi modular şi scalabil. Extensiile ulterioare nu trebuie să implice reorganizarea datelor din sistem şi/sau costuri adiţionale semnificative şi nu trebuie să afecteze funcţionalitatea şi performanţa sistemului.
Sistemul trebuie să asigure accesul la informaţiile stocate şi posibilităţi avansate de regăsire a datelor, în condiţii de utilizare simultană a mai multor utilizatori (numar nelimitat/nedeterminat de utilizatori concurenti). Aplicatia va oferi un sistem de autentificare, pe baza de utilizator si parola.
Sistemul trebuie să asigure generarea de informaţii suport pentru luarea deciziilor de către personalul de conducere.
Sistemul va înregistra orice acţiune efectuată de utilizatori asupra unei inregistrari.
Sistemul va afişa pentru fiecare inregistrare numele persoanei care l-a creat/modificat precum şi data creării/modificării acestuia.
Orice inregistrare trebuie sa poată fi accesata exclusiv prin intermediul sistemului.
Sistemul nu va permite utilizatorilor neautorizaţi să opereze modificări asupra documentelor.
Sistemul va asigura proceduri de backup si restaurare a datelor.
Sistemul trebuie să asigure utilizatorului o interfaţa intuitivă şi prietenoasă.
Interfaţa cu utilizatorul trebuie sa permită navigarea facilă în şi între modulele sistemului precum şi accesarea tuturor funcţiilor la care utilizatorul are acordate drepturi în cadrul aceleiaşi sesiuni de lucru (fără a fi nevoit să se reconecteze atunci când trece de la o funcţie la alta).
Ori de cate ori va fi posibil sistemul trebuie să ofere utilizatorului posibilitatea de selecţie dintr-o listă prestabilită (nomenclatoare sau liste de selectie).
Interfaţa cu utilizatorul trebuie să permită modul de lucru cu ferestre multiple şi dimensionabile (acolo unde este cazul), facilitând astfel tranzacţii simultane declanşate de utilizator.
Mesajele de eroare sau avertizare trebuie sa fie cât mai precise.
Toate meniurile, ecranele, comenzile, mesajele de eroare sau avertizare, rapoartele, înscrisurile trebuie sa fie în limba română.
Interfaţa cu utilizatorul trebuie să prezinte coerenţă din punct de vedere al elementelor de design ale aplicaţiei si sa permita navigarea cu TAB.
Se va evita aglomerarea cu comenzi a meniurilor sau a câmpurilor ecranelor şi formularelor.
Va permite ordonarea listelor după unul sau mai multe câmpuri;
Va permite importul/exportul printarea unei inregistrari;
Aplicatia va avea help contextual, dar si un manual de utilizare in format electronic, redactat in limba romana.
Furnizorul va asigura implementarea sistemului în toate etapele, până la recepţia finală.
În perioada de implementare şi de garanţie ofertantul trebuie să asigure suport tehnic, inclus în preţul ofertat, pentru o perioadă de cel puţin 2 ani de la data recepţiei finale a sistemului informatic (suportul tehnic constă în efectuarea de modificări ale funcţionalităţilor existente ale sistemului informatic generate de modificări legislative sau solicitate de beneficiar, precum şi remedierea în cel mai scurt timp a oricărei probleme de natură tehnică sau funcţională apărută în funcţionarea sistemului informatic, ulterior recepţiei
acestuia, sau restaurarea acestuia în caz de dezastru)