Serviciile solicitate sunt:
I. Revizii tehnice (RT) - lucrări ce pot fi programate şi care asigură menţinerea autovehiculului în stare tehnică normală de funcţionare. Acestea cuprind operaţii de control-diagnosticare, strângere–fixare, reglaje, ungeri şi înlocuiri de componente înainte de o defectare previzibilă (consumabile de tipul l...
Serviciile solicitate sunt:
I. Revizii tehnice (RT) - lucrări ce pot fi programate şi care asigură menţinerea autovehiculului în stare tehnică normală de funcţionare. Acestea cuprind operaţii de control-diagnosticare, strângere–fixare, reglaje, ungeri şi înlocuiri de componente înainte de o defectare previzibilă (consumabile de tipul lubrefianţi, filtre, curele de transmisie, lichide speciale,etc). Operaţiile necesar a fi efectuate la reviziile tehnice şi periodicitatea, sunt cele specificate de firma producătoare şi menţionate în carnetul de service / întreţinere şi garanţie a fiecărui tip de autovehicul.
II. Reparaţii curente (accidentale) (RC) - lucrări neprogramabile impuse de defectarea unor componente, de unele evenimente rutiere sau depistate cu ocazia reviziilor. Acestea sunt efectuate în vederea refacerii stării tehnice a autovehiculului.
În cadrul lucrărilor de reparaţii sunt incluse:
a) Activităţi care constau în repararea, întreţinerea şi/sau reglări ale ansamblurilor mecanice:
-motor cu instalaţii anexe de alimentare, de răcire, de evacuare, de pornire integrată şi/sau independentă şi componentele acestora;
-ambreiaj, transmisie, cutie de viteză şi componentele acestora;
-sistem de rulare şi componentele acestuia;
-sistemul de direcţie şi componentele acestuia;
-sistemul de frânare şi componentele acestuia;
-sistemul de climatizare şi componentele acestuia;
b) Activităţi care constau în repararea, întreţinerea şi/sau reglări ale echipamentului electric şi/sau electronic:
-Instalaţie electrică de iluminare;
-Instalaţie electrică de pornire motor, încărcare baterii de acumulatori şi componentele acestora;
-Sistemul de gestiune electronică a motorului şi/sau a sistemelor autovehiculului.
c) Activităţi de montare, demontare, verificare şi reparare a altor componente sau echipamente pentru autovehiculele menţionate în caietul de sarcini.
d) Lucrări de tinichigerie şi vopsitorie:
-operaţii ce se efectuează în vederea menţinerii sau a reparării elementelor de caroserie.
III. Inspecţii tehnice periodice (ITP) - operaţiuni de control periodic al vehiculelor aflate în exploatare, care privesc în principal sistemele şi componentele acestora ce contribuie la siguranţa circulaţiei, protecţia mediului şi încadrarea în categoria de folosinţă, pentru tipurile de autovehicule menţionate în caietul de sarcini.
Orice solicitare de clarificări trebuie transmisă în SEAP (http://sicap-prod.e-licitaţie.ro/pub).
Entitatea contractanta va răspunde în mod clar şi complet tuturor solicitărilor de clarificare/informaţiilor suplimentare în doua etape, astfel:
- în a 17-a zi calendaristică de la publicarea anunţului de participare, şi
- în a 11-a zi calendaristică înainte de termenul limită de depunere a ofertelor.
Entitatea contractantă va răspunde doar la solicitările de clarificări adresate de operatorii economici până la termenul limită stabilit mai sus, conform art. 29 alin (3) din H.G. nr. 394/2016.