Municipiul Gheorgheni este beneficiarul unei finanţări nerambursabile prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 - 2020, al cărei obiectiv constă în implementarea proiectului: "Eficientizarea proceselor interne ale Primăriei şi a interacţiunii cu cetăţenii prin implementarea unui sistem informatic integrat şi a unui portal de servicii electronice"– SMIS 129281, în cadrul apelului POCA/471/2/1/Introducerea de ...
Municipiul Gheorgheni este beneficiarul unei finanţări nerambursabile prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 - 2020, al cărei obiectiv constă în implementarea proiectului: "Eficientizarea proceselor interne ale Primăriei şi a interacţiunii cu cetăţenii prin implementarea unui sistem informatic integrat şi a unui portal de servicii electronice"– SMIS 129281, în cadrul apelului POCA/471/2/1/Introducerea de sisteme si standarde comune în administraţia publică locală ce optimizeaza procesele orientate către beneficiari în concordanţă cu SCAP .
Informatizarea administrativă este extrem de redusă în acest moment în cadrul Primăriei Gheorgheni. Astfel, unele sisteme informatice existente sunt rudimentare (de exemplu managementul documentelor se rezuma doar la gestiunea numerelor de registratură), altele nu sunt integrate sau nu permit gestionarea tuturor activităţilor aferente unui anumit domeniu de activitate (de exemplu gestiunea financiar contabilă nu permite şi managementul proiectelor de investiţie sau managementul patrimoniului), iar alte zone de activitate nu sunt de loc informatizate (de exemplu gestiunea teritoriului şi a patrimoniului). Din acest motiv, este foarte dificilă pentru managementul instituţiei urmărirea modalităţii de derulare a activităţii şi măsurarea eficientă a performanţei serviciilor.
Astfel, obiectivul general al proiectului aflat în curs de implementare îl reprezintă creşterea eficienţei administrative a Primăriei Municipiului Gheorgheni prin implementarea unor sisteme informatice inovative, ca măsuri de simplificare şi modernizare a furnizării serviciilor către cetăţeni şi mediul de afaceri.
Prin acest proiect se urmăreşte implementarea unei platforme informatice integrate front-office si back-office pentru optimizarea administrativă a activităţii unor compartimente ale Primariei, pentru managementul integrat al fluxurilor de activităţi si de documente si pentru furnizarea unor servicii electronice pentru cetateni, contribuind astfel la îndeplinirea obiectivului specific 2.1 al POCA "Introducerea de sisteme şi standarde comune în administraţia publica locala ce optimizează procesele orientate catre beneficiari în concordanţă cu SCAP".
Implementarea acestui proiect va avea ca efect atât îmbunătăţirea proceselor interne ale instituţiei, cât şi a serviciilor furnizate către cetăţeni/mediu de afaceri, contribuind astfel la atingerea obiectivelor Strategiei pentru consolidarea administraţiei publice 2014-2020 (SCAP) - II.4 (Soluţii IT pentru eficientizarea administraţiei publice), II.5 (Îmbunătăţirea proceselor interne la nivelul instituţiilor publice), III.1 (Reducerea birocraţiei pentru cetăţeni), III.2. (Reducerea birocraţiei pentru mediul de afaceri) si IV. (Consolidarea capacităţii administraţiei publice de a asigura calitatea si accesul la serviciile publice).
Activitatea principală care va fi realizată de către consultantul (contractantul) selectat, constă în realizarea, în primă etapă, a unei analize a procedurilor de lucru existente si a modului propriu-zis de desfasurare în prezent a activitatilor pentru furnizarea serviciilor catre cetateni si mediul de afaceri. Dupa analizarea situatiei curente, consultantul va propune o regandire a fluxurilor de activitati, astfel incat sa se realizeze o eficientizare a activitatilor, utilizand platformele informatice care se vor achizitiona in cadrul proiectului. Se va avea in vedere identificarea cerintelor de integrare intre sisteme, care sa asigure schimbul de informatii necesar pentru optimizarea activitatilor si pentru obtinerea rapoartelor de management care sa permita luarea deciziilor.
Note: *Autoritatea contractanta va răspunde în mod clar şi complet tuturor solicitărilor de clarificare/informaţii suplimentare cu 3 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor, în măsura în care solicitările sunt transmise în termenul precizat (6 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor).