Baza de Salvare Montană – Cota 2000 Transfăgărăşan a fost propusă pentru reabilitare energetică. Această clădire are pierderi de căldură cauzate de utilizarea neraţională a apei calde, rezistenţa scăzută a anvelopei clădirii, infiltraţii de aer încălzit, dezechilibrul regimului de funcţionare a sistemului de încălzire, etc. Îmbunătăţirea eficienţei energetice a fondului existent de clădiri este esenţială, nu doar pentru ati...
Baza de Salvare Montană – Cota 2000 Transfăgărăşan a fost propusă pentru reabilitare energetică. Această clădire are pierderi de căldură cauzate de utilizarea neraţională a apei calde, rezistenţa scăzută a anvelopei clădirii, infiltraţii de aer încălzit, dezechilibrul regimului de funcţionare a sistemului de încălzire, etc. Îmbunătăţirea eficienţei energetice a fondului existent de clădiri este esenţială, nu doar pentru atingerea obiectivelor naţionale referitoare la eficienţa energetică permen mediu, ci şi pentru îndeplinirea obiectivelor pe termen lung ale strategiei privind schimbările climatice.
Deşi pe parcursul exploatării, au fost făcute intervenţii ce au constat în înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplărie din PVC (tâmplărie care nu mai corespunde normelor actuale şi care a fost montată fără a se executa termoizolarea pe conturul exterior al tâmplăriei), lucrări de termoizolare a pereţilor exteriori opaci, lucrări de refacere a acoperişului, lucrări de refacere a finisajelor exterioare şi interioare, sunt necesare următoarele lucrări de reabilitare termică: Lucrări de izolare termică eficientă a pereţilor exteriori opaci şi dezafectarea sistemului existent degradat şi cu zone mari de umezeală; Înlocuirea totală a tâmplăriei exterioare existente cu tâmplărie din PVC, cu geam triplu, cu emisivitate redusă, dotată cu fante higroreglabile; Termoizolarea conturului exterior al ferestrelor; Termoizolarea planşeului peste pod; Termoizolarea planşeului peste sol; Termoizolarea pereţilor mansardaţi; Termoizolarea terasei peste parter; Termoizolarea planşeului inferior în zona balconului; Termoizolarea pereţilor interiori în contact cu stânca; Reabilitarea trotuarului de protecţie şi refacerea hidroizolaţiei în zona fundaţiei; Izolarea soclului perimetral; Modernizarea instalaţiei de încălzire şi a instalaţiei de preparare a apei calde menajere; Modernizarea instalaţiei de iluminat interior, înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu corpuri led, eficiente din punct de vedere energetic; Proiectarea unei instalaţii de ventilare mecanică cu recuperare de căldură; Montare sisteme de monitorizare şi control. Serviciile de proiectare faza PT, DE, asistenţă tehnică şi execuţie lucrări aferente proiectului au prevăzută finanţarea din Bugetul Consiliului Judeţean Argeş.
Valoare estimată: 4.024.146,35 lei, fără TVA, din care pe capitole bugetare:
2.1 Asigurarea utilităţilor: 606.380,70 lei, fără TVA;
3.5.6 Proiect tehnic şi detalii de execuţie: 65.380,50 lei, fără TVA;
3.8.1 Asistenţă tehnică din partea proiectantului: 9.807,08 lei, fără TVA;
4.1 Construcţii şi instalaţii : 2.631.350,00 lei, fără TVA;
4.2 Montaj utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale: 141.045,00 lei, fără TVA;
4.3 Utilaje şi echipamente funcţionale cu montaj: 496.630,00 lei, fără TVA;
5.1.1 Lucrări de construcţii şi instalaţii aferente organizării de şantier: 73.553,07 lei, fără TVA.
Nota:
Pentru anul 2023, fondurile bugetare disponibile sunt 2.500.000 lei, cu TVA.
Termenul limită de publicare a răspunsului la solicitările de clarificări: 6 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor.
Numărul de zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor/candidaturilor: 12.