LOTUL NR. 1 – ECHIPAMENT COMPLET DE LAPAROSCOPIE, ENDOUROLOGIE SI TORACOSCOPIE PEDIATRICA
Achiziţia echipamentului complet de laparoscopie, endourologie si toracoscopie pediatrică a fost determinată de necesitatea atât a diagnosticării unor afecţiuni (laparoscopie diagnostică), cât şi de efectuarea de intervenţii chirurgicale complexe (laparoscopie curativă), având ca beneficii o recuperare mult mai rapidă postoperatorie,...
LOTUL NR. 1 – ECHIPAMENT COMPLET DE LAPAROSCOPIE, ENDOUROLOGIE SI TORACOSCOPIE PEDIATRICA
Achiziţia echipamentului complet de laparoscopie, endourologie si toracoscopie pediatrică a fost determinată de necesitatea atât a diagnosticării unor afecţiuni (laparoscopie diagnostică), cât şi de efectuarea de intervenţii chirurgicale complexe (laparoscopie curativă), având ca beneficii o recuperare mult mai rapidă postoperatorie, spitalizare scurtă, durere postoperatorie mult redusă, dar şi rezultate estetice mult îmbunătăţite. Fiind o tehnică chirurgicală minim invazivă, complicaţiile intra- şi postoperatorii sunt reduse considerabil faţă de intervenţiile clasice, ceea ce pune în balanţă costurile ridicate cu beneficiile pe care le oferă.
La momentul actual blocul operator este dotat cu un echipament de laparoscopie, vechi 11 de ani, cu caracteristici tehnice net inferioare celor existente în prezent pe piată, existând posibilitatea defectării sale în orice moment, blocând astfel, în mare masură, activitatea chirurgicală din spital. Întrucât in prezent sunt angajaţi 3 medici chirurgi cu competenta în laparoscopie în cadrul Secţiei Clinice de Chirurgie Pediatrica, achizitionarea unui nou echipament de acest gen devine mai mult decât necesară.
LOTUL NR. 2 - ECHIPAMENT COMPLET DE ARTROSCOPIE PEDIATRICĂ
Achiziţia echipamentului complet de artroscopie pediatrică a fost determinată de necesitatea atât a diagnosticarii unor afecţiuni (artroscopie exploratorie), cât şi de efectuarea de intervenţii chirurgicale complexe (intervenţii artroscopice), având ca beneficii o recuperare mult mai rapidă postoperatorie, spitalizare scurta, durere postoperatorie mult redusă, dar şi rezultate estetice mult îmbunătăţite. Fiind o tehnică chirurgicală minim invazivă, complicaţiile intra- şi postoperatorii sunt reduse considerabil faţă de intervenţiile clasice, ceea ce pune în balanţă costurile ridicate cu beneficiile pe care le oferă.
Intervenţiile artroscopice şi artroscopia exploratorie sunt necesare în Secţia de Ortopedie Pediatrică pentru a îmbunătăţi calitatea actului medical pentru anumite patologii (hemartroze, rupturi ligamentare, fracturi intraarticulare, etc.) şi pentru a creşte paleta patologiilor tratate în spital.
La momentul actual blocul operator nu deţine un turn dedicat procedurilor artroscopice fiind dotat cu un echipament de laparoscopie, vechi 11 de ani, căruia îi lipsesc artropompa şi instrumentarul necesar pentru efectuarea artroscopiilor.
Întrucât in prezent sunt angajaţi 3 medici ortopezi cu competenta în artroscopie în cadrul Secţiei de Ortopedie Pediatrică, achizitionarea unui echipament de acest gen devine mai mult decât necesară.