Execuţie lucrări pentru obiectivul :"Extinderea stocului locativ public pentru construcţii de locuinţe sociale în Zona Urbană Funcţională nr. 4 – Cartier Stavila şi Marginea pentru populaţia din zonele urbane marginalizate",Municipiul Reşiţa
Amplasare/ Localizare :Terenul pe care se propune investiţia se află în intravilanul Municipiului Reşiţa, în afara zonei de protecţie a monumentelor istorice fiind în proprietatea Munic...
Execuţie lucrări pentru obiectivul :"Extinderea stocului locativ public pentru construcţii de locuinţe sociale în Zona Urbană Funcţională nr. 4 – Cartier Stavila şi Marginea pentru populaţia din zonele urbane marginalizate",Municipiul Reşiţa
Amplasare/ Localizare :Terenul pe care se propune investiţia se află în intravilanul Municipiului Reşiţa, în afara zonei de protecţie a monumentelor istorice fiind în proprietatea Municipiului Reşiţa în nordul cartierelor Stavila şi Marginea, în fosta zonă industrială a oraşului.
Terenurile sunt în proprietate publică şi sunt amplasate pe malul stâng al râului Bârzava (Fierul Vechi şi Samota), la aproximativ 4 km de centrul civic al Municipiului Reşiţa. Accesul pe terenuri se poate face din strada Zimbrului intersecţie cu strada Digului şi din dtrada Valigului intersecţie cu DJ 582A.
Pe aceste terenuri nu există în acest moment construcţii însă necesită curăţare prin îndepărtarea depozitelor de moloz şi gunoi.
Faţă de amplasament există următoarele vecinătăţi:
• Râul Bârzava la Nord
• Alte terenuri la Vest
• Strada Vâliugului la Sud
• Strada Primăverii la Est
Descrierea constructivă şi funcţională
Din punct de vedere funcţional construcţia va fi dimensionată şi structurată în conformitate cu normele tehnice în vigoare pentru locuinţe respectând şi informaţiile din studiul de fezabilitate. Înălţimea nivelelor este 2.97 m finit-finit. Pereţii exteriori de închidere, structurali sau nestructurali sunt din zidărie de cărămidă de 25 cm grosime cu termosistem de protecţie având grosimea de 15 cm. Compartimentarea apartamentelor se va realiza cu ajutorul pereţilor din gips-carton de dimensiuni 12,5 cm. Pe partea pereţilor care dau spre spaţii cu umiditate ridicată - băi, bucătării – se prevăd foi din gips carton rezistente la umiditate. Acoperişul va fi de tip terasă necirculabilă, cu subansamblu de termo-hidroizolaţii din materiale de calitate superioară – hidroizolaţii din două straturi de membrane bituminoase termosudabile cu bitum aditivat cu elastoplastomeri, prima armată cu fibră de sticlă şi a doua - cu rol de protecţie a terasei – din membrană armată cu poliesteri şi protecţie din granule minerale din ardezie. Termoizolaţia este prevazută din polistiren expandat ignifugat de 15 cm grosime. Preluarea apelor meteorice se face la sistemul de canalizare pluvial prin intermediul unor scurgeri interioare. Tâmplăria interioară este prevazută din lemn iar uşile de intrare în apartamente cu protecţie metalică iar tâmplăria exterioară din profile pvc şi panouri din două foi de geam cu strat izolator de gaz inert, tip low e.
Sistemul structural propus este alcătuit din cadre perimetrale de beton armat monolit şi acoperiş tip şarpantă. Stâlpii perimetrali au dimensiunile de 40x40cm şi respectiv de 25x100cm. Grinzile transversale perimetrale prezintă dimensiuni de 25x45cm iar cele interioare prezintă dimensiuni de 25x55cm, întrucât sunt plasate între apartamente si nu creează inconvenienţe arhitecturale. Planşeele de beton armat au grosimea de 15 si 18 în funcţie de deschiderea cadrelor. Optat pentru realizarea unor ochiuri de placă cu deschideri mai mari.
Tâmplăria exterioară- ferestrele vor fi prevăzute cu un parapet de protecţie de tipul unor grilaje metalice exterioare asemănătoare cu cele de la balcoane. Astfel ferestrele devin unele dintre ele gen port-fenetre. In cazul tâmplăriei exterioare din zona băilor şi bucătăriilor se propune ca ochiul de fereastra de la partea inferioară să fie sablat.
Descrierea soluţiei morfo-funcţionale
Fiecare dintre cele două blocuri o să aibă în zona de acces câte o rampă de acces pentru persoanelor cu dizabilităţi locomotorii amplasate în stânga treptelor din zona intrării. Regimul de înălţime al blocurilor este de p+2etaje +3 parţial. Înălţimea etajelor este de 2.97 m finit-finit. La parter, etaj 1şi la etajul 2 au fost compartimentate câte 6 apartamente a câte 2 camere iar la etaj 3 au fost compartimentate 4 apartamente- 2 a câte 2 camere şi 2 a câte 3 camere.
La parter sunt amplasate urmatoarele funcţiuni:
accesul principal amplasat pe faţada nordică cu şase trepte si o rampă pentru persone cu dezabilităţi motorii.
holul de intrare din care se accede printr-o rampă usor de strabatut inclusiv cu un cărucior pentru persoane cu dizabilităţi locomotorii. Din aceste se accede catre cele 6 apartamente.
fiecare apartament are o zonă de acces, o zonă de depozitare, cameră de zi, dormitor, bucătărie şi baie.
aproape toate apartamentele au căte un balcon. Circulaţia pe verticală este asigurată de o scară. Casa scării este prevăzută cu ferestre necesară pentru iluminat şi ventilare naturală.
Sursa de încălzire este alcătuită dintr-o centrala termica murala, in condensatie, pentru fiecare apartament, ce functioneaza cu combustibil gazos, cu o putere utilă de 21.9 kw fiecare ce prepară apă caldă pentru încălzire 80/60°c. Apa calda menajera va fi preparata tot de catre centrala termica murala. Alimentarea cu energie electrică se va face din reţeaua s.c. electrica s.a. in conformitate cu studiul de solutie ce va fi comandat de catre beneficiar. Pentru alimentare beneficiarul va solicita aviz tehnic de racordare către electrica sa. Alimentarea tablourilor electrice de apartament se va realiza din firidele de palier pozitionate la parterul si etajul 2 al blocurilor. Măsurarea energiei electrice se va face cu contori de energie amplasaţi la nivelul firidelor de palier. Lucrările propuse la nivelul faţadei sunt cuprinse dintr-un termosistem din polistiren expandat de 15 cm, masă de şpaclu şi tencuială decorativă granulată. De asemenea termosistemul soclului este format din polistiren extrudat de 5 cm ignifugat euroclasa b-s2, d0 până la 50 de cm sub cota terenului amenajat. Termosistemul propus pentru faţade, se compune din termoizolaţie din polistiren expandat de 15 cm euroclasa b-s2, d0 aplicată pe pereţii exteriori ai clădiriilor. La nivelul şpaleţilor golurilor ferestrelor şi uşilor de acces, se va monta polistiren expandat euroclasa b s2-d0 cu grosime de 3 cm. Se va izola soclul clădirii pe faţadele libere, cu termosistem cu element izolant polistiren extrudat ignifugat de 5 cm - euroclasa b-s2,d0, inclusiv partea de sub cota terenului până la adâncimea de 50 cm.
Finisajul faţadelor se va executa cu tencuială decorativă pentru exterior aplicată pe termosistem.
Pentru paleta de culori s-au stabilit următoarele nuanţe şi texturi :
– culoare ral 3020 textură cu aspect de "praf de piatră" - granulaţie 1.0 mm - aplicată pe anumite porţiuni conform planşelor
– culoare ral 9003 textură cu aspect de "praf de piatră" - granulaţie 1.0 mm - aplicată în cămp
– culoare ral 8019 textură cu aspect de "praf de piatră" - granulaţie 1.0 mm - aplicată pe anumite porţiuni conform planşelor
Se va realiza tâmplăria exterioară în totalitate din pvc culoare ral 7016 - (antracit). Tâmplăria se va realiza conform cu tablourile de tâmplărie şi vor fi realizate din tâmplărie de pvc cu 5 camere, cu geam termopan duplex obligatoriu cu fantă de circulaţie controlată a aerului.
ATENŢIE! ÎNAINTE DE LANSAREA COMENZII DE TÂMPLĂRIE CONSTRUCTORUL ARE OBLIGAŢIA DE A VERIFICA GOLURILE ATÂT CELE ALE FERESTRELOR CÂT ŞI ALE UŞILOR PE ŞANTIER.
Finisaje interioare:
Finisajele interioare propuse vor fi compuse din
• placare pardoseli din plăci ceramice de exterior antiderapante – în zona treptelor şi a rampei de acces.
• pardoseli din dale ceramice pe terasele circulabile.
• pardoseli din gresie de exterior pentru balcoane.
• la pereţii din băi şi bucătării până la nivelul de 2.10 m placare ceramica (faianta) (atentie in bucatarii nu este prevazut decat partial – pe peretii care au ct, aragaz, spălător...).
• pardoseli de gresie la băi, bucătării, holuri şi depozitări. • pardoseli parchet laminat pentru camerele de zi şi dormitoare.
• pardoseli gresie antiderapanta pentru spaţiile comune.
• zugrăveli lavabile la pereţi.
• vopsitorii lavabile la tavane. Lucrări exterioare amenajarea drumului carosabil de acces şi a parcajului ce va deservi de autoturisme. Amenajarea drumurilor pietonale de legătură între clădiri, anexe şi parcare.
VALOAREA SUPUSĂ PROCEDURII DE ACHIZIŢIE ESTE –
12.959.054,33 lei fără TVA
-cap. I integral, cap. II integral, cap. III, subcap. 3.5, linia 3.5.7,cap. IV integral, cap V, sub 5.1 (5.1.1+5.1.2)
1. Cheltuieli pentru obţinerea şi amenajarea terenului – 1.872.504,71 LEI
2. Realizarea utilităţilor necesare obiectivului – 833.730,41 LEI
3.5.7.Proiect gaze- 26.900 LEI
4. Cheltuieli pentru investiţia de bază-10.050.713,48 LEI
5.1. Organizare de şantier- 175.205,73 LEI
TOTAL : 12.959.054,33 lei fără TVA
Nr de zile pana la care se pot solicita clarificari inainte de data limita de depunere a ofertelor/candidaturilor: 16
AC va raspunde la solicitarile de clarificari/informatiile suplimentare primite de la ofertanti în a 12 a zi inainte de data limita de depunere a ofertelor în mod consolidat.