Proiectul tehnic de execuţie prezintă lucrările necesare pentru realizare unei reţele de canalizare menajeră în localitatea Groşi, pe tronsonul cuprins între zona iazului de pe Dj703E, intersectia cu Dc177 şi până în zona de sfârşit a proprietăţilor. Localitatea Groşi se întinde în lungul drumului DJ703E şi continuă în lungul drumului comunal Dc177, gospodăriile localnicilor fiind dispuse de o parte şi alta acestora.
Oport...
Proiectul tehnic de execuţie prezintă lucrările necesare pentru realizare unei reţele de canalizare menajeră în localitatea Groşi, pe tronsonul cuprins între zona iazului de pe Dj703E, intersectia cu Dc177 şi până în zona de sfârşit a proprietăţilor. Localitatea Groşi se întinde în lungul drumului DJ703E şi continuă în lungul drumului comunal Dc177, gospodăriile localnicilor fiind dispuse de o parte şi alta acestora.
Oportunitatea realizării investiţiei studiate, rezultă din faptul că, zona studiată va dispune de un sistem de colectare a apelor uzate menajere care va fi executată înainte de modernizarea tramei stradale.
Proiectul prevede cămine de preluare/colectare în zona stradală de pe domeniul public, în apropierea gospodăriilor, astfel încât să se poată racorda fiecare dintre acestea cu uşurinţă.
• Epurarea unui volum anual de apa uzată şi evacuată de cca. 29.200 mc/an (înfiinţarea reţelei de canalizare va asigura, în această etapă, un debit de epurat mediu pe zi - Quz med/zi = 60 mc/zi), începând cu anul 4 al exploatării investiţiei.
Deoarece drumurile (Dc177 şi Dj703E) pe care se realizează canalizarea menajeră sunt înguste sau există deja multe reţele de utilităţi amplasate pe ele, traseul canalizării menajere propuse va fi amplasată astfel:
- în axul drumului comunal (Dc177);
- iar în cazul drumului judeţean (Dj703E) aceasta va fi amplasată de o parte şi de cealalta urmând ca în momentul execuţiei să se stabilească cu exactitate pozitia amplasării conductelor.Obiectivul de investiţii este realizat din 5 obiecte de construcţii, după cum urmează:
Obiectul nr. 1: Reţea de canalizare ape uzate menajere
Colector canalizare menajera gravitational
Cele 9 tronsoane ale colectorului principal gravitational sunt realizate din conducte PVC SN8 SDR34 cu diam ext. 250mm si grosimea pereţilor de 7.3mm. Panta tronsoanelor este de 0.4% iar pe zonele cu pante foarte mari se vor executa cămine de rupere de pantă şi curăţire. Tronsoanele colectorului principal gravitational sunt următoarele:
- Trons. 1 = lungime 730 m - cuprins intre CM 1 si CM14 (pe partea stângă a drumului comunal);
- Trons. 2 = lungime 495 m - cuprins intre CM15 si CM25 (pe partea dreaptă a drumului comunal);
- Trons. 3 = lungime 110 m - cuprins intre CM26 si CM28 (ax drum Dc177);
- Trons. 4 = lungime 120m - cuprins intre CM28 si CM 30 (pe partea dreaptă a drumului comunal);
- Trons. 5 = lungime 80m - cuprins intre CM30 si CM 31 (pe partea dreaptă a drumului comunal);
- Trons. 6 = lungime 460m - cuprins intre CM31 si CM 39 (pe partea dreaptă a drumului comunal);
- Trons. 7 = lungime 140m - cuprins intre CM39 si CM 41 (pe partea dreaptă a drumului comunal);
- Trons. 8 = lungime 460m - cuprins intre CM41 şi CM49 (pe partea dreaptă a drumului comunal);
- Trons. 9 = lungime 400m - cuprins intre CM49 si CM 57 (pe partea dreapă a drumului comunal);
Colectorul principal gravitaţional are lungimea totală 2995m.
Obiectul nr. 2 - Staţie de epurare ape uzate
Pentru alegerea staţiei de epurare ape uzate menajere s-a optat pentru bazine cu funcţionare secvenţială (SBR) pentru debitul maxim de 80mc/zi si 500 locuitori echivalenţi.
lncărcarea hidraulică a apelor uzate la intrarea în staţia de epurare ape uzate menajere:
• Debit mediu zilnic - Q zilnic = 60 mc/zi;
• Debit maxim zilnic – Q zi, max = 84 mc/zi;
• Debit maxim orar – Q h, max = 13 mc/h;
• Debit minim – Q min = 16 mc/zi.
Obiectul nr. 3 - Staţie de pompare ape uzate
În punctele de minim a colectorului principal gravitaţional vor fi amplasate 4 staţii de pompare ape uzate (SPAU) care prin conductele de refulare vor transporta apă menajeră spre căminele de golire (puncte de maxim) care varsă în căminele colectoarelor principale cu pantă gravitaţională şi în final în staţia de epurare. Alimentarea cu energie electrică a staţiilor de pompare şi staţiei de epurare se va realiza prin intermediul unor racorduri la reţeaua de joasă tensiune, lucrările propuse fiind stabilite la faza proiect tenic după stabilirea definitivă a amplasamentelor racordurilor şi tablourilor trafo.
Obiectul nr. 4- Racord electric la SEAU
Pentru alimentarea cu energie electrică a staţiei de epurare a apelor uzate se va executa un branşament de la reţeaua de distributie până la SEAU. Branşamentul electric se compune din : conductoare de branşament, coloane electrice, firide de bransament, tablouri electrice.
0biectul Nr. 5- Amenajări pentru protecţia mediului şi aducerea terenului la starea iniţială
În acest obiect se vor executa toate lucrările de terasamente care sunt necesare la terminarea lucrărilor pentru aducerea terenului la starea lui iniţială. Astfel, lucrările de aducere la o cotă finală uniformă care să nu permită zonelor să aibă gropi, şleauri atfel încât la fiecare ploaie să se formeze bălţi.
Lungimea totală a canalizării menajere este de 2995 ml, iar partea de canalizare sub presiune are lungimea totală de 820 ml.
Lucrările de canalizare au fost încadrate în următoarele clase şi categorii de importanţă:
- durata de viaţă proiectată (conf. sr en 1990:2004/na:2006) - 3 (15-30ani)
- clasa de importanţă - expunere la seism a constructiei (conf. p 100-2013) III
-clasa de construcţie(conf.hg 766/1997-norme privind stabilirea categoriei de importanţă a construcţiilor) C.
Staţii de pompare ape uzate şi conducte de refulare
Pentru tranzitarea apei uzate menajere spre punctele de conexiune în căminele existente şi pentru a evita adâncimile foarte mari de săpătură sunt necesare 4 staţii de pompare. Staţiile de pompare vor fi prefabricate monobloc, având construcţia din material plastic (PP,PEID/PAFSIN sau echivalent) cu pompele montate submersibil uscat. Dimensiunile unei statii de pompare sunt :
- diametru interior 900mm-1000mm.
- înălţimea 2500mm.
Dimensiunile sunt propuse dar nu restrictive cu condiţia ca diametrul statiei de pompare să nu fie mai mare de 1.5 m pentru a intra in jumatatea de drum pe care este amplasată.
Numărul de zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor: 12.
Termenul limită de publicare a răspunsului la solicitările de clarificări: 6 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor.