Societatea Complexul Energetic Valea Jiului S.A. activează în sectorul energetic, fiind producător de energie electrică bazată pe extracţia şi neutralizarea (arderea) de huilă rezultata din punerea în siguranţă a zăcământului minier în vederea închiderii activităţii miniere. Restrângerea perimetrelor şi închiderea minelor neperformante, a condus la situaţia în care, în bazinul carbonifer Valea Jiului mai funcţionează pe pro...
Societatea Complexul Energetic Valea Jiului S.A. activează în sectorul energetic, fiind producător de energie electrică bazată pe extracţia şi neutralizarea (arderea) de huilă rezultata din punerea în siguranţă a zăcământului minier în vederea închiderii activităţii miniere. Restrângerea perimetrelor şi închiderea minelor neperformante, a condus la situaţia în care, în bazinul carbonifer Valea Jiului mai funcţionează pe program de închidere 4 mine aparţinătoare Complexului Energetic Valea Jiului.
Depozitul de zgură şi cenuşă Valea Căprişoara aparţine de Sucursala Electrocentrale Paroşeni din cadrul Societăţii Complexul Energetic Valea Jiului S.A .
Obiectul achiziţiei constă în execuţia de Lucrări cu proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie de lucrări pentru asigurarea stabilităţii depozitului de zgură şi cenuşă Valea Căprişoara al Sucursalei Electrocentrale Paroşeni, precum şi realizarea condiţiilor şi capacitaţii necesare neutralizării cantităţilor de huilă rezultate în urma programului de punere în siguranţă conform prevederilor OUG 129/2023, conform caietului de sarcini al documenţiei de atribuire .
Clasa de importanta a depozitului de zgura si cenuşa este II, conform PE 737/92, pentru construcţii hidrotehnice definitive si principale.
Categoria de importanta a depozitului de zgura si cenuşa, stabilita conform Metodologiei NTLH-021, aprobata cu Ordinul MAPM nr.115/2002 si Ordinul MLPTL nr.288/2002 este B.
În urma execuţiei lucrărilor ce se vor proiecta în documentaţiile ce se vor elabora conform cerinţelor din Caietul de sarcini aprobat şi înregistrat sub nr.DG5719/09.07.2024, se va asigura stabilitatea şi siguranţa depozitului cât şi funcţionarea centralei în următorii ani, cu respectarea tuturor condiţiilor impuse de legislaţia de mediu, prin asigurarea unei capacităţi de depozitare de cca 448.000 mc zgură şi cenuşă, necesare până la închiderea activităţilor miniere .
Descrierea detaliată a lucrărilor de execuţie şi cu serviciile de proiectare şi asistenţă tehnică incluse, sunt prevăzute în Caietul de sarcini aprobat şi înregistrat cu nr. DG 5719/09.07.2024
Operatorul economic va putea solicita clarificări cu 10 zile înainte de termenul stabilit pentru depunerea ofertelor. Entitatea contractantă va răspunde în a 6-a zi înainte de termenul stabilit pentru depunerea ofertelor, în mod clar, complet şi fără ambiguităţi, doar la solicitările de clarificări adresate până la termenul limită stabilit.
Entitatea contractantă va răspunde doar la solicitările de clarificări adresate de operatorii economici până la termenul limită stabilit, conform prevederilor art.IV alin.27 subpunct (3) din H.G nr.419/2018.